Zoe Wadoux

Kada kažemo Francuska svako od nas ima svoje asocijacije na tu zemlju. Ženska košarka je svakako jedna od njih. Jedan uređen sistem i kontinuirani rezultati posebno u mladjim kategorijama krase ovu zemlju. Krase je mlade i perspektivne igračice, a najbolji od njihovih trenera sa njima osvajaju medalje. Zoe je jedna u nizu sjajnih devojaka i svakako jedna od najzaslužnijih za uspehe selekcija u kojima je igrala. To je onaj igrač koji je tu i proradi baš kada treba. Igrač koji svojim trojkama nosi ceo tim i protivnika dovodi do očaja, a trenere čini sigurnima da će uvek biti na svom nivou. Itekako visokom.

Zoe trenutno igra u Francuskoj za ESBVS Lille Metropole.

Ona je za Girl Basket I ljude koji nas prate direktno iz Francuske posvetila pažnju bas nama i dala nam svoje odgovore na sledeća pitanja.

What is basketball for you? (Šta je košarka za tebe?)

Basketball is everything for me ! This is my life and without basketball I feel like my body and my brain are missing something. I have to stay in touch with basketball every day. This is my passion and my job. I can’t be happy without this job !

Košarka je sve za mene! Ona je moj život i kada je ne igram osećam da nešto nedostaje mom mozgu i telu. Košarka je moja strast i moj posao i ako nisam svaki dan posvećena košarci ne mogu biti srećna

Why girls should choose basketball as sport? (Zašto devojčice trebaju da izaberu baš košarku kao svoj sport?)

Girls has to choose basketball as a sport, because some people are thinking woman doesn’t have place in sport, especially in a sport like basketball. So we’ve to keep playing and we’ve to show them we can be good on the court. 

Admittedly, we are not recognize for our physical qualities but we can play with the brain and we can play intelligently.

Devojčice trebaju da izaberu kosarku kao sport jer neki ljudi misle da žene nemaju mesta u sportu, pogotovo u sportu kao što je košarka. Zbog toga trebamo da nastavimo da je igramo i da pokazemo da možemo da budemo dobre na terenu. Doduše, mi nismo prepoznatljive po fizičkim kvalitetima ali mi možemo da igramo mozgom i inteligentno.

What is your favourite moment in your career? (Koji je tvoj omiljeni momenat u karijeri?)

My favorite moment in my basketball career is my gold medal at the European U16 championship with National team of France. We played in Bourges and it was incroyable ! We had our best staff and all my teammates were amazing ! It’s my favorite basketball moment !!

Moj omiljeni momenat u košarkaškoj karijeri je zlatna medalja sa U16 reprezentacijom Francuske. Igrali smo u Buržu i bilo je fantastično!!! Imali smo najbolji staff I sve moje saigračice su bile neverovatne. To je moj omiljeni košarkaški momenat !!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Upis

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue