Nevena Vučković

Bio je letnji super dan. Imali smo trening napolju u dvorištu škole u našem kraju. Našem jer je u tom momentu u timu dosta devojka bilo iz “kraja”. Videla sam decu koja igraju basket, a pogled mi se zaustavio na devojčici koja ih je razbijala. Šiške na čelu, obrazi već crveni od igranja, a ona sipa li sipa. Naravno trojke. Od tog dana Nevena je postala član Girl Basketa. Uvek je znala šta želi i bila itekako svoja. Izazov za svakog trenera. Utabale smo stazu i radile za dan kada će uslediti poziv za reprezentaciju i veći klub. Tako je i bilo. Zajedno, uz podršku i saradnju njene porodice izabrali smo šta je najbolje za nju. Bez sujete i sa medjusobnim poštovanjem. Nastavila je svoj košarkaški put kojim dalje traje. 

Kako savete je dala našim devojkama pročitajte u nastavku teksta!

Šta je za tebe košarka?

Vraćajući se na neki početak, košarka je za mene uvek asocijacja na igru i moj rodni grad Valjevo. Živela sam u bloku gde smo po čitave dane provodili na terenu sklonjeni od svih opasnosti, bezbrižno se igrajući i nadmećući dokle god imamo snage. Danas ovu igru igram na nekom višem nivou od tadašnjeg, ali na neki način ona je i dalje centar tog bezbrižnog sveta kao i stalno napredovanje i pobeđivanje same sebe iz dana u dan. 

Zašto devojčice trebaju da izaberu baš košarku kao svoj sport?
Zato što je košarka najkompletniji sport za psihofizicko razvijanje deteta. Zahteva konstantan rad i trud, ali zauzvrat pruža mogućnost upoznavanja i sticanja prijatelja, sticanja radnih navika kao i mnogobrojna putovanja i obilazak svih krajeva naše zemlje, a kasnije i inostrasntva. Koji je tvoj omiljeni momenat u karijeri?
Svako iskustvo za mene nosi neki svoj značaj, ali mogla bih da izdvojim 2 najlepa, jedno i ujedno moje prvo znacajnije iskustvo je odlazak na Evropsko prvenstvo sa kadetskom reprezentacijom (U16) u Portugaliju, kada smo obezbedili povratak u A diviziju, a drugo bi bilo osvajanje titule Prvaka Srbije sa klubom Radivoj Korać u sezoni 2015/16, jedno definitivno nezaboravno iskustvo i lepa uloga.
I za devojcice od mene jedna poznata poruka, koja zaokružuje sve sto nas prati u ovom sportu,  “Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi – želju, viziju i san.”
Ne odustajte nikada.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Upis

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue